FC Vysočina potřebuje zvítězit. Po dvou úvodních zápasech bez bodového zisku chce mladý jihlavský tým vybojovat tři body v domácím utkání proti SK Líšeň. Brněnský celek ve FORTUNA:NÁRODNÍ LIZE působí teprve druhým rokem, ale jeho start do nového ročníku je diametrálně odlišný oproti FCV. Důležitý duel vypukne v pátek 18. září od 18:00 hodin.

Zatímco Vysočině bylo úvodní druholigové utkání v Chrudimi odloženo a v dalších zápasech se zrodily smolné porážky o jeden gól, tak Líšeň se může radovat z parádního startu. Díky výhrám 2:3 v Třinci, 4:1 s Blanskem a domácí remíze s Varnsdorfem náleží týmu kouče Milana Valachoviče průběžná 3. příčka tabulky se ziskem 7 bodů! Doplňme, že za SK nastupují exjihlavský gólman Vlastimil Veselý a dva střední záložníci, kteří prošli mládeží FCV – Jaroslav Málek a Patrik Demeter. Ten má na svém kontě i 14 zápasů a jednu branku za FC Vysočina v I. lize. Naopak dres Líšně v nedávné minulosti formou hostování oblékal záložník Tomáš Smejkal.

Pro trenéra Aleše Křečka však skvělé líšeňské vykročení nepředstavuje překvapení. Kde vidí silné stránky brněnského mančaftu? „Líšeň jsem s kolegy osobně viděl v jejich posledním zápase proti Varnsdorfu. Jde o mužstvo, které je dobře složeno a je hodně pracovité a zarputilé, což potvrdil jeho velmi dobrý bodový vstup do podzimu. Disponují hodně zkušenými exligovými hráči, jako jsou Pašek nebo Lutonský. Ve středu pole nastupuje exjihlavský Málek a v útoku si musíme dát pozor na nebezpečné a gólově potentní Silného a Szotkowskiho.“

V jakých ohledech se vás tým bude muset zlepšit, abyste před vlastním publikem dosáhli na kýžený tříbodový zisk? „Náš páteční výkon musí mít ty nejvyšší parametry. Každý z našich hráčů, který půjde do zápasu, na hřišti musí nechat všechno, co umí. Nebudu se bavit o bojovnosti či nasazení, to beru jako samozřejmost. Soupeři se musíme vyrovnat v osobních soubojích a pohlídat si nákopy za obranu. Přidat musíme naše přednosti – fotbalovost, rychlost a mladické nadšení,“ zdůraznil trenér Křeček.

Vysočinu v posledních dvou duelech trápila absence důležitých útočníků Klobásy a Arroya. Budou už v pátek k dispozici? Registrujete další absence? „Standa Klobása do tohoto utkání ještě připraven nebude. Stejně tak ještě postrádáme Farese Shudeiwu, což mne velmi mrzí. U něj, což mne hrozně mrzí, musíme být s návratem na trávníky opatrní. Zatím stále podstupuje pouze individuální trénink. U dalších hráčů registrujeme drobné šrámy, ale věříme, že do pátku budou připravení,“ informoval domácí lodivod.

Vzájemná bilance: 2 utkání  1 – 1 – 0   4 : 3 | doma: 1 utkání   1 – 0 – 0   3 : 2 | venku: 1 utkání   0 – 1 – 0   1 : 1

Poslední vzájemné utkání: 2.6.2020 - Vysočina ani na osmý pokus nedokázala zvítězit venku a z Líšně odjíždí pouze s remízou 1:1. Pátou venkovní v sezóně. Přitom Jihlava byla na brněnském hřišti lepším celkem a v 66. minutě se dočkala po parádním sólu Rajmunda Mikuše přes celé hřiště zasloužené vedoucí branky. V nastaveném čase však inkasovala ze závaru po rohovém kopu - 1:1 (0:0)

FC Vysočina Jihlava

Střelci: 1 - Smejkal, Lacko, Křišťál.
Žluté karty: 2 - Tureček 1 - Smejkal, Červ, Chok.

SK Líšeň

Předpokládaná sestava: Veselý – Jeřábek, O.Ševčík, Bednář – Kučera – Pašek, Málek, Matocha (81. P.Demeter), Lutonský – Szotkowski, Silný (70. T.Machálek).
Trenér: Milan Valachovič
Střelci: 2 – Szotkowski, Málek, 1 – Krška, Matocha, Rolinek, Silný

Změny v kádru:
Příchody: Pašek (přestup Prostějov), Krška (přestup Zbrojovka), Veselý (přestup FC Vysočina), Tkadlec (hostování Zlín), Szotkowski (hostování Petřkovice), Chládek (přeřazen z dorostu).
Odchody: Dočekal (přestup Rakousko), Halouska (přestup Blansko), Hlavica (přestup Zbrojovka Brno), Černín, Zikl a O.Vintr (konec hostování Zbrojovka Brno), Vasiljev (konec hostování Slovácko), Fila (hostování Rosice), Reteno Elekana (pobyt v zahraničí).

Pokračovat na další článek:

Ženskému týmu bodově nevyšel ani druhý zápas

Ženský tým, podobně jako ten mužský, nemá za sebou vydařený vstup do sezóny. Taktéž velice mladý celek nedokázal bodovat ani ve druhém ligovém utkání. Po výprasku v Havířově naše holky doma podlehly Zlínu 2:4 (2:1). Jihlavské branky ve vydařené první půli zaznamenaly Monika Šanderová a Annika Macháčková.