Ženský tým, podobně jako ten mužský, nemá za sebou vydařený vstup do sezóny. Taktéž velice mladý celek nedokázal bodovat ani ve druhém ligovém utkání. Po výprasku v Havířově naše holky doma podlehly Zlínu 2:4 (2:1). Jihlavské branky ve vydařené první půli zaznamenaly Monika Šanderová a Annika Macháčková.
logo logo
2:4(2:1)

FC Vysočina Jihlava: Šefčíková – Pařízková (Kozinová), Soukupová, Jůzlová, Lavičková B. – Fatrdlová, Macháčková, Petrašová, Šanderová – Poláková (Brychtová), Paulíčková (Baráková). Náhradnice: Kadlecová

FC TRINITY Zlín:

  • Branky: 12. Šanderová, 43. Macháčková – 12. Kubicová, 46. a 57. Ševčíková, 68. Marholtová

Komentář

„Zápas dvou rozdílných poločasů vyhrál zkušenější Zlín, který potrestal naše chyby. Začaly jsme aktivně a kombinační hrou jsme si vytvářely hodně brankových příležitostí. Šanderová a Macháčková své šance dokázaly proměnit, první půli jsme tak vyhrály 2:1. Druhý poločas byl od začátku v režii hostujících hráček, kdy hned po přestávce dokázaly skóre otočit. Na dobrý výkon z první půle jsme navázaly až ke konci zápasu, kdy soupeř již pouze odkopával a bránil výsledek, my jsme však z mnoha šancí další branku vstřelit nedokázaly," uvedla k utkání trenérka Kateřina Valentová.

Pokračovat na další článek:

Aleš Křeček: Neproměnili jsme šance a začal náš problém

Vysočina na půdě třetiligového SFK Vrchovina splnila úlohu favorita, ale měla hodně starostí s tím, aby nezopakovala pohárovou blamáž na témže stadiónku před deseti lety. V první půli se totiž z řady velkých šancí nedočkala uklidňujících branek a ve druhém dějství přišlo její herní trápení proti nadšeně hrajícím domácím.