Ani tradiční říjnový reprezentační termín se neobejde bez vyslanců FC Vysočina v českých mládežnických týmech. Přímá nominace se týká středopolaře Filipa Šancla (U20), gólmana Matyáše Trešla (U19) a útočníka Šimona Krahulu (U17). Další odchovance najdeme mezi náhradníky jednotlivých výběrů.

Filipa Šancla s „dvacítkou“ čekají zajímavá přípravná utkání s Rumunskem a v Anglii. Mezi náhradníky jsou naši dva krajní beci – Jan Chytrý a Dominik Farka.

Matyáš Trešl se může těšit na důležité duely základní fáze kvalifikace ME 2025, přičemž český reprezentační tým U19 vyzve San Marino, Švýcarsko a Finsko.

Kvalifikační bitvy o evropský šampionát U17 v základní fázi si užije též Šimon Krahula v podobě utkání s Běloruskem, Andorrou a domácím Německem. Mezi náhradníky figuruje záložník Tobias Ritter.

Reprezentace U16 stihla odehrát dva přípravné zápasy proti Slovensku už zkraje října, přičemž obránci Matyáš Hnízdil a Šimon Pospíšil, stejně tak záložníci Adam Hink a Lukáš Moravec setrvali mezi náhradníky.

Pokračovat na další článek:

Vysočina bude v neděli bojovat o body na půdě „béčka“ Baníku

Psal se fotbalový ročník 1999/20 a FC PSJ Jihlava útočil na historický postup do II. ligy. Ten nakonec z 2. příčky dodatečně vybojoval, přičemž k němu přispěly i 4 body získané ze zápasů proti juniorce Baníku Ostrava. Od té doby se oba celky vzájemně nestřetly, což se však změní v rámci 12. kola Chance Národní Ligy v neděli 6. října od 10:15 hodin na stadiónu ve Vítkovicích.